Vi ønsker deg velkommen til Arena Nord og "Åsane-parken" om knappe 2 år

Takket være den fantastiske samfunnsstøtten Trond Mohn, ildsjeler i Åsane Il, Idrettsrådet i Bergen og Bergen kommune vil vi åpne et fantastisk anlegg på Myrdal like nord for Horisont og Vestlandshallen. Mega-anlegget skal drives av Åsane IL. Vi du være med på et fotballeventyr i "Åsane-parken"? Da spiller du toppfotball i Åsane (kvinner eller menn) i 2020 !

En topp moderne arena for toppfotball med inntil 3500 tribuneplasser, VIP-rom, kafeteria, moderne garderober tett på en trippel håndballhall, turnhall, klatrehall, ishaller og innendørs sandvolleyballbane. Det er bare å glede seg og så får vi tro og håpe at trafikk til/fra og nødvendig parkering for denne enorme aktivitetsveksten løser seg.

Innholdet i Arena Nord kommer til å være svært omfattende. Her er de viktigste punktene:

  • En flerbrukshall med plass til tre håndballbaner. Mulighet for arrangementsarena over to baner med tilskuerkapasitet på 2000 mennesker. Kan være aktuell for Tertnes (håndball) og Viking (volleyball) som kamparena.
  • En stor turnhall.
  • En stor klatrehall.
  • En ishall med hockeybane av full størrelse og curlinghall med fire curlingbaner.
  • Fotballstadion som tilfredsstiller krav til arrangement i toppfotballen. Tilskuerkapasitet på 3500. Åsanes A-lag vil flytte til denne banen. Dagens bane på Myrdal blir et breddeanlegg.
  • Servicebygg i tilknytning til hallene. Om lag 6000 kvadratmeter til garderober, møterom, kafeer, kontorer, sosiale rom og treningsrom.
  • I tillegg reguleres det inn nærmiljøanlegg, syverbane for fotball og en enkel sandhall for volleyball/håndball.
  • Veiene og parkeringen i området skal utbedres slik at dagens trafikkaos fjernes, og området inni idretts­parken blir for fotgjengere.
  • Vestlandshallen, som allerede finnes, blir også sentral.

Arena Nord blir den største utbyggingen av et idrettsanlegg i Bergen noensinne. Hele prosjektet er nå budsjettert til 370 millioner kroner, eksklusiv moms. Det som ikke dekkes av tippemidler og momsrefusjonsordninger, er det Trond Mohn som betaler i sin helhet. Tidligere har Mohns andel vært beregnet til 220 millioner kroner.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift